Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, maj, 27 2019
Senaste Nytt

Spaden i marken för Köpings nya badhus

Bild: Lilljewall Arkitekter.
Bild: Lilljewall Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 18 maj 2018

Nu startar bygget av det nya badhuset i Köping, signerat Liljewall arkitekter. Nyligen blev det klart att Peab blir entreprenör för byggnationen av det nya badhuset, som beräknas stå klart hösten 2020.

–Vi har projekterat det nya badhuset och en tillhörande idrottshall med läktare för 1000 personer. Här finns 25-metersbassäng med hopptorn, undervisningsbassäng, relaxavdelning, vattenrutschbana och en lekbassäng för de allra minsta. Lekbassängen är utformad som ett kemilabb med flaskor och provrör i olika storlekar. Uppslaget till lekbassängen kommer från den store kemisten Carl Wilhelm Scheele som verkade i Köping under 1700-talet. Scheele är den svenska kemikonstens fader och anses vara den som upptäckte grundämnet syre, beskriver arkitekten Calle Hellberg.

Gym och läktarplatser nås från ett övre våningsplan som separerar torra fötter från våta. Badhuset har generösa partier och utblickar mot utomhusbadets grönska. Betongfasaderna har utförts med olika spårningar och gråtoner för variation inom den stora skalan.

 

Annons