Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

NCC tar hem miljarduppdrag för Liseberg

Fotograf: Liseberg.
Fotograf: Liseberg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 maj 2018

Nu står det klart att det blir NCC som i samverkan med Liseberg får uppdraget att bygga ut Nordens största nöjespark. Projektet omfattar bland annat en vattenpark, ett upplevelsehotell och parkeringar. Liseberg, genom utvecklingsbolaget Liseberg Skår, har budgeterat uppdraget till cirka 2 miljarder kronor.

Uppdraget är ett partneringsamarbete mellan NCC och Liseberg. NCC ska först utföra infrastrukturarbeten, markparkeringar och ett planerat parkeringshus. Sedan påbörjas bygget av ett tematiserat upplevelsehotell på drygt 30 000 kvadratmeter och med drygt 450 rum. Sist byggs vattenparken som kommer att vara 18 000 kvadratmeter stor, rymma 2 800 gäster samtidigt och ha ett tiotal vattenrutschbanor och bassänger.

– Att driva projekt i partnering är ett optimalt arbetssätt i komplexa och stora byggen och möjliggör en bättre slutprodukt. Vår stora erfarenhet av att bygga simhallar och badanläggningar tillsammans med våra vatten- och miljöspecialister inom NCC Badhus kommer även väl till pass när vi nu bygger en av Sveriges största vattenparker, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

I maj inleds arbeten för projektering. När parterna är överens om nästa steg, sker bygget av markparkeringar som beräknas vara färdiga till säsongen 2019. Hotellet och vattenparken planeras stå klara mellan 2021 och 2023.

Annons