Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Storvretas nya idrottshall invigdes

Bild: Forsén.
Bild: Forsén.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 maj 2018

Nyligen invigdes Storvretas nya idrottshall, vilket innebär inte bara fördubblad plankapacitet utan även omklädningsrum och ytor för kansli och café. Projektet har letts från start till mål av Forsen.

– Den nya hallen är något av en nod för hela tätorten, säger Conny Niklasson, projektchef på Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter.

Hösten 2015 beslutade Uppsala kommun att bygga en ny fullstor idrottshall i anslutning till den befintliga hallen, som är del av Ärentunaskolan. 

– Mycket av Storvretas förenings- och fritidsliv kretsade kring den befintliga hallen och konstgräsplanen. Så vi har haft ett nära samarbete med samtliga föreningar, frikyrkan, skolan och fastighetsägaren. Vi har jobbat i ett större perspektiv än enbart fastigheten för att anpassa hallen efter alla verksamheter, säger Lena Larsson, projektledare på Forsen.

I februari 2018 invigdes den nya, fullstora idrottshallen som även innehåller omklädningsrum för konstgräsplanen och ytor för café och kansli. Den har dessutom en läktare med 284 publikplatser – en kapacitet som från början var planerad till 120 platser. Ändå höll man budgeten.

– Det blev en fantastiskt fin hall, som kommer att certifieras enligt den högsta klassen Miljöbyggnad Guld. Forsen och arkitekten Tengbom har gjort ett jättebra jobb – hallen kommer att stå modell för kommande hallar som vi ska bygga i andra delar av Uppsala, säger Conny Niklasson.

Annons