Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Invigning av Kungälv Resecentrum

Bild: Eddie Löthman.
Bild: Eddie Löthman.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 apr 2018

Snart invigs Kungälvs nya resecentrum, som beräknas bli ett nav för busstrafiken i och kring Kungälvs kommun. Det nya resecentrumet blir en trygg och modern mötesplats för Västtrafiks kunder och Kungälvs invånare. 

Kungälv växer och utvecklas. Nu öppnas ett nytt resecentrum vid Kongahällagatan närmast E6:an. Samtidigt stängs Kungälvs busstation på Uddevallavägen i centrala Kungälv. Med ett nytt resecentrum kopplas den regionala busstrafiken ihop med den lokala kollektivtrafiken i Kungälv och servicen till resenärerna kan utvecklas.

– Det nya resecentrumet blir ett stort lyft för våra kunder. Vi räknar med att uppemot 6 000 resenärer kommer att passera resecentrum dagligen och förhoppningen är att antalet resenärer ska öka, säger Stefan Ekman, infrastrukturchef på Västtrafik.

Nära bostäder och handel
Placeringen är strategisk med närhet till bostäder, handel, skola och idrottsanläggningar. Nära det nya resecentrumet byggs också det stora bostadsområdet Kongahälla, med över 1000 bostäder och köpcentrum.

– Resecentrum är en viktig del i utvecklingen av centrala Kungälv och binder ihop de östra och västra delarna av staden. Genom att koppla ihop den regionala busstrafiken med den lokala, blir det nu lättare för folk att välja ett hållbart resande, säger Jenny Adler, sektorchef för Samhälle och utveckling på Kungälvs kommun.

Västtrafik kommer att äga och förvalta byggnaden som gestaltats med beständiga och hållbara material. Kungälvs kommun ansvarar för de anslutande markanläggningarna.

Så förändras trafiken
Linjer som kör till Kungälv resecentrum är: 2, 37, 306, 308, 309, 319, 320, 355, 401, 422, Grön express och Marstrandsexpressen. Några av linjerna, 310, 311, 810, 841, Grön express, Marstrands-, Orust-, Stenungsund- och Tjörnexpressen, stannar vid hållplatserna Kungälv Resecentrum och Kungälv Resecentrum Västra strax nedanför resecentrumet vid E6:an.

 

Annons