Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Vilundaparken blir Väsby Idrottsstad

Bild: Upplands Väsby kommun.
Bild: Upplands Väsby kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 18 apr 2018

Nyligen beslutade kommunstyrelsen att skicka ut ett förslag till planprogram för Väsby Idrottsstad på samråd. Ett nytt sportcenter, nya bostäder och en ny grundskola ska växa fram på området. Det är en utveckling av Vilundaparken där det redan finns bad, fotbollsanläggning och hockeyhall. Under projektering och byggtid anläggs en aktivitetspark och en temalekplats i området.

Området innehåller redan fotbollsanläggningen Vilundavallen, hockeyhallen Vilundahallen och Vilundabadet. I Väsby Idrottsstad byggs ett nytt sportcenter, en ny grundskola för 900 elever och flera hundra bostäder. En ny gång- och cykelväg över E4 kommer att binda ihop centrala Väsby med Odenslunda och Carlslund.

- Äntligen kommer vi till skott med utvecklingen av Väsby Idrottsstad, säger Mathias Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen. Och det är positivt att vi får till nya aktiviteter direkt med aktivitetsparken och temalekparken. Då märker medborgarna att det redan sker saker i området.

Under projekteringen och byggtiden så anlägger kommunen en tillfällig aktivitetspark och en temalekplats i Väsby Idrottsstad. Den placeras direkt norr om Vilundabadet och ska stå färdig redan till sommaren 2018, Aktivitetsparken ska få pumptrack, skatepark, hinderbana, utegym, dansbana och 7-personers fotbollsplan.

Temalekplatsen ”Väsby verkstäder” anspelar på Väsbys historia som en ort med tillverkningsindustri. I lekparken kommer det finnas en Optimusfabrik, en Hasselbladskamera att krypa in i, en rutschkana som är formad efter Volvo Amazons dörrhandtag och mycket mer. En plats som eggar fantasin och lockar till aktiv lek.

 

Annons