Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Underjordiskt spa i centrala Göteborg

Bild: Hagabadet.
Bild: Hagabadet.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 apr 2018

Nyligen slog Hagabadet upp dörrarna för sin tredje anläggning i Göteborg. Det är ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia Hotel alldeles vid Drottningtorget. Den nya spa & yogastudion får det passande namnet Hagabadet Drottningtorget med huvudentré från Östra Larmgatan.

-Inspirationen kommer från det underjordiska 1600-talsbadet - känslan som uppstår där av att komma in i en värld, varm och lite hemlig, där tiden står stilla, berättar Victor Alm arkitekt på New Order som fick uppdraget att förverkliga konceptet.

- Lek med perspektiv, siktlinjer, speglar och ljusillusioner, halvgenomsiktliga lager och valv på valv skapar mystik i lokalen. Redan i receptionen får besökaren en aning av vad som väntar. Tysta rörelser bakom rasterväggarna, en glimt av ljusreflektioner från vatten genom en öppning, avslutar Victor. 

Göteborgska Lindholmens Bygg har arbetat med renoveringen i källaren på hotellet för att skapa en helt unik miljö i den gamla Kasematten. Nu är det alltså dags att välkomna gästerna och Lena Pernervik platschef på Hagabadet Drottningtorget är nöjd med öppningen.

- Vi är glada att Hagabadet vill förvalta hotellets historiska lokaler. Den stora investering och satsning vi gör känns helt rätt i tiden för oss.” säger Jessica Rivle hotelldirektör på Radisson Blu Scandinavia.

Arkitekt: New Order Arkitektur 
Entreprenör: Lindholmens Bygg 
Inredare: W8 Hotel Design Group

Annons