Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Ny idrottshall utvecklas i Svenstavik

Bild: Bergs Hyreshus AB.
Bild: Bergs Hyreshus AB.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 mar 2018

Bergs Hyreshus och Trångsviken Bygg har ingått avtal om att bygga en ny idrottshall i Svenstavik.
Trångsviken har avgivit det vinnande anbudet i den upphandling som genomförts och får uppdraget att bygga en ny idrottshall på skolområdet i Svenstavik. 

- Diskussionen om den gamla gymnastikhallen har pågått under många år och den byggnaden har länge varit i dåligt skick och allt för liten för den verksamhet som bedrivs vid skolan och av idrottsklubbarna. Det är skönt att framtidssatsningen på en ny idrottshall nu kommer till stånd, säger Kent Rosenqvist, styrelseordförande Bergs Hyreshus.

- Det är viktigt att satsningen på inflyttning och nya bostäder får gå hand i hand med en satsning på ökat utbud av fritids- och verksamhetslokaler. I det här fallen bidrar det till ökade möjligheter till bl.a. en meningsfull fritid men också till bättre möjligheter för skolan att erbjuda bra undervisning inom idrott. Det är roligt att få vara med och sjösätta en sådan satsning, säger Hans Green, vd Bergs Hyreshus.

Byggstart beräknas ske under våren och planen är att Bergs kommun ska kunna få tillgång till idrottshallen innan höstterminens start år 2019.

Annons