Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Castellum bygger om Sabbatsberg 24 i Stockholm

Bild: Castellum.
Bild: Castellum.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 mar 2018

Nu inleds första ombyggnadsetappen, med syfte att omvandla fastigheten Sabbatsberg 24, om cirka 9 000 kvadratmeter till moderna arbetsplatser. Investeringen beräknas uppgå till 307 miljoner kronor.

Den välkända fastigheten Sabbatsberg 24 vid Torsgatan i centrala Stockholm, ritades av arkitekten Ferdinand Boberg och uppfördes 1906 som administrationsbyggnad för Stockholms Gasverk. Fram till 2016 rymde den Stockholm Vattens huvudkontor. Castellum tillträdde fastigheten i maj 2017, med avsikt att förädla och utveckla byggnaden för att skapa ett levande blandkvarter med moderna arbets- och mötesplatser i ett mycket attraktivt läge.
 
Den första ombyggnadsetappen som inleds under våren 2018, omfattar cirka 9 000 kvadratmeter och beräknas vara färdigställd under tredje kvartalet 2019. Som en följd av hög efterfrågan på kontorslokaler i centrala Stockholm startar man ombyggnationen utan kund, men med god beredskap för anpassning under projektets gång. Fullt uthyrd bedöms investeringen generera en årlig hyresintäkt om 40 miljoner kronor. 
 
- Det är stor efterfrågan på kontorslokaler i centrala Stockholm. I och med ombyggnationen av fastigheten Sabbatsberg 24 breddar Castellum sitt utbud och kommer att kunna erbjuda unika kontorslösningar i ett extremt attraktivt läge nära centralstationen, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef. 
 
Ombyggnationen av Sabbatsberg 24 är en del av Torsgatans pågående utveckling mellan Norra Bantorget och S:t Eriksplan. Fastigheten ska i möjligaste mån öppnas upp mot gatan och kopplingen till innergårdarna stärkas, samtidigt som byggnadens unika historik och ursprungliga gestaltning i jugendstil bevaras. 

Annons