Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, mar, 26 2019
Senaste Nytt

Spacevac tar städning till höga höjder med lätthet

Spacevap är kolfiberrören som används för att städa säkert och effektivt på höga höjder. Bild: Sanna Kesselfors.
Spacevap är kolfiberrören som används för att städa säkert och effektivt på höga höjder. Bild: Sanna Kesselfors.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 mar 2018

I monter A 00:01, precis vid ingången till utställningen på Träffpunkt Idrott hittas Tecnovap Scandinavia, som är specialiserade på ångtvätt, städning och rengöring anpassat för bland annat badhus, idrottshallar, förskolor, vårdcentraler, hotell och restauranger.

Verksamheten är i huvudsak inriktad mot ångtvättar där produktutbudet går från små bärbara maskiner till mobila maskiner på 36kW. 

- Den heta ångan på närmare 180 grader är mycket effektiv och dessutom miljövänlig, eftersom kemikalier ofta helt kan uteslutas, förklarar Tommie Nisula, vd för Tecnovap Scandivania.

- Vi har ett helt unikt system för bandrengöring som inte kräver demontering av bandet eller ens stopp i verksamheten. Transportbandet rengörs under drift, säger Tommie Nisula.  

I år ställer de bland annat ut nyheten Spacevac, som är ett nytänkande system vars teknologi revolutionerar rengöring av takrännor, interiörer på hög höjd samt rengöring och inspektioner utomhus och gör det lättillgänligt att komma åt ytor.

- SpaceVac uppfanns för fem år sedan och har sedan dess pågått en konstant utvärdering och utveckling , vilket har lett till en mängd olika tillbehör för olika applikationer. Systemdelarna är dessutom tillverkade av kolfiberrör vilket gör det lätt att vänta och ökar säkerheten enormt.  

- Det är femte året vi ställer ut på Träffpunkt Idrott och detta år har varit ett av de mest besökta, så vi är mycket nöjda, avslutar Tommie Nisula. 

Annons