Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, mar, 26 2019
Senaste Nytt

Ökade klyftor i samhället påverkar förutsättningarna att idrotta

Foto: Niklas Bohman
Foto: Niklas Bohman
Bild från tidigare år. Foto: Träffpunkt Idrott IDA & BAD
Bild från tidigare år. Foto: Träffpunkt Idrott IDA & BAD
Foto: Träffpunkt Idrott 2014, Svenska Mässan
Foto: Träffpunkt Idrott 2014, Svenska Mässan
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 mar 2018

Idag, den 5:e mars, öppnar Träffpunkt Idrott 2018 - samlingsplatsen där Nordens alla beslutsfattare, påverkare och innovatörer inom idrott, bad, anläggning och fritid och folkhälsa möts på Svenska Mässan i Göteborg för att bland annat diskutera årets viktiga temafrågor - Hur ska vi få fler barn att röra på sig redan från tidig barndom och hur påverkar ökade klyftor i samhället förutsättningarna att idrotta?

På plats kommer beslutsfattare inom kommunen, innovatörer, politiker, representanter från föreningslivet att finnas för att delta i debatten. En av höjdpunkterna är att Idrottsminister Annika Strandhäll finns på plats för att inledningstala och delta i diskussionen under politikerdagen, som hålls den 7 mars.

– Jag kommer alltid att arbeta för att flickor och pojkar ska få samma möjlighet att ta del av den glädje och gemenskap idrotten ger, säger socialminister Annika Strandhäll, som medverkar på Träffpunkt Idrott.

En hjärtefråga som Strandhäll vill belysa under årets mässa ärallas rätt att få ta del av idrott på lika villkor.
– Vi vet att de ekonomiska klyftorna har ökat i Sverige och det syns även i ökade hälsoklyftor och skillnader i idrottande, säger Annika Strandhäll.

Frågan, som är minst lika viktig som jämställdhetsfrågan, hänger enligt idrottsministern samman.
– Jag kommer alltid att arbeta för att flickor och pojkar, oavsett bakgrund, ekonomiska förutsättningar, var eller av vilka föräldrar man är född, ska få samma möjlighet att ta del av den glädje och gemenskap som idrotten ger.

På en fråga om vad kan regeringen bidra med för att möta utmaningarna svarar Strandhäll följande:
– Det handlar om att ge lika och goda förutsättningar. För det har regeringen en viktig roll, men även idrottsrörelsen, näringslivet och lokalpolitiken. Vi måste arbeta tillsammans helt enkelt.

Både föreningslivet och idrotten är en viktig del av vårt samhälle och berör oerhört många. Nordisk Sport- och Fritidsmiljö kommer att finnas på plats för att träffa idrottens makthavare, marknadens ledande leverantörer och branschens nyckelpersoner för att rapportera från idrottens betydande samlingsplats och ta del av nyheter, diskussion och framtida utveckling – Vi ses på Träffpunkt Idrott!

Annons