Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, mar, 26 2019
Senaste Nytt

Svevia tilldelas vägunderhåll från Trafikverket

Bild: Svevia.
Bild: Svevia.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 feb 2018

 Svevia kommer under de närmsta fyra åren att sköta om vägarna inom Krokoms driftområde med turistpopulära Åre som den största trafikmagneten. Totalt rör det sig om 1052 kilometer statlig väg, varav 283 kilometer är grusväg som Svevia, på uppdrag av Trafikverket, ska sköta vägunderhållet på året om och dygnet runt.

Den västra delen av området präglas av fjällmiljö med en lång vintersäsong, stora mängder snö och vägar som drevar igen. Den största trafikmängden finns på E14, som förutom transporter och pendlare trafikeras av turister på väg till och från Årefjällen, samt godstrafik till och från Norge.

- Under 2019 kommer vi att få ett alpint VM i Åre vilket kommer att ställa extra stora krav på välfungerande vägar, säger Anders Lindholm, Svevia.

Sommartid utförs löpande vägunderhåll som att laga sprickor och hål i vägbanan, sköta om vägmärken, vägräcken, kantstolpar, viltstängsel och underhålla diken och trummor så att vatten kan rinna undan

Områdets vägar bevakas av Svevias jourverksamhet dygnet runt. Till sin hjälp har de Trafikverkets väderinformationssystem, meteorologiska rapporter och egna väginspektioner.

- Uppdragets östra del präglas av inlandsvägar, skog men också de statliga vägarna genom Jämtlands metropol Östersund och ute på Frösön.

Det förnyade kontraktet börjar gälla från den 1 september i år och sträcker sig över fyra år med möjlighet till två års option och är värt cirka 39 miljoner kronor per år.

Annons