Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, mar, 26 2019
Senaste Nytt

Sverige blir värdland för junior-EM i voltige

Bild: Granngården.
Bild: Granngården.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 21 feb 2018

För tre månader sedan fick Sverige VM i ridsporten voltige 2020. Nu har FEI, det internationella ridsportförbundet, även placerat junior-EM samma år i Sverige, på Flyinge Kungsgård. Skåneklubben SVEA Voltige arrangerar därmed ett samlat JEM/VM på Flyinge utanför Lund 28 juli – 2 augusti 2020

.- Det är suveränt roligt, säger Svenska Ridsportförbundets sportchef Andrea Barth.

Ett dubbelt mästerskap samlar fler än 400 voltigörer och över 100 hästar. Tävlingen CVI4* Flyinge med Nations Cup och högsta internationella status väntas därmed locka ännu större deltagarintresse 2018 och 2019.

- Voltigen är på frammarsch och det är så kul att få förutsättningar att visa upp sporten på högsta nivå på hemmaplan. Vi tror på ett kalasmästerskap, på en fantastisk plats.

- Hela evenemanget blir så mycket större – men vi har arrangerat internationell voltige på Flyinge sedan 2015, och nu har vi två år på oss med en riktigt stor fyrstjärnig tävling för att bygga organisationen inför JEM/VM.

- Ett stort samlat mästerskap stärker Skåne ytterligare som ridsportdestination och ökar turismomsättningen, säger Pehr Palm, vd för Event in Skåne som har stöttat evenemanget sedan premiäråret 2015.

 

 

Annons