Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Spadtag för Brf Fjällvyn i Kiruna

Bild: Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 feb 2018

Snart byggstar Riksbyggens Brf Fjällvyn i Kiruna och 47 nya lägeneter. Projektet är det första i den tioåriga satsningen på nya bostadsrätter i Malmfälten. Det blir ett spadtag med ett unikt framträdande av Kirunakören Vox Arctica med solister från Folkoperan i Stockholm i en magnifik ljus- och ljudupplevelse. 

På plats under spadtaget är bland andra Kristina Zackrisson, kommunstyrelsens ordförande i Kiruna kommun och Leif Linde, vd Riksbyggen. De 47 nya lägenheterna i Brf Fjällvyn blir de första nyproducerade bostadsrätterna i samband med samhällsomvandlingen.

– Det är med glädje som vi välkomnar Riksbyggens etablering i Luossavaara. Vi ser fram mot en långvarig relation med Riksbyggen som en av aktörerna för att klara de bostadsbehov som föranleds av stadsomvandlingen men också av den inflyttning som sker till kommunen, Kristina Zackrisson, kommunstyrelsens ordförande i Kiruna.

– Byggstarten är ett historiskt ögonblick både för Kiruna och för Riksbyggen, samhällsomvandlingen är av nationellt intresse och får även stor internationell uppmärksamhet. Vi är mycket glada att vi nu är igång med vårt långsiktiga arbete att bygga attraktiva och mer hållbara bostäder åt Kirunaborna och kan bidra till regionens fortsatta utveckling, säger Leif Linde, vd Riksbyggen.

Riksbyggen och LKAB ingick under 2017 ett avtal om 250 nya bostadsrätter i Malmfälten under de kommande tio åren. Först ut är Brf Fjällvyn och nästa projekt i tur är Brf Midnattssolen i Gällivare. 

 

Annons