Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Uppsala kommun säljer Uppsala Eventcenter till SBB

Bild: Sweco.
Bild: Sweco.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 30 jan 2018

Nu står det klart att Uppsala kommun säljer Uppsala Eventcenter till SBB, som sedan tidigare är engagerade i projektet, och ska även långsiktigt äga och förvalta anläggningen.

I december 2016 tecknades ett intentionsavtal om att äga arenan när den står färdig. Som ny ägare till arenabolaget tar de nu också över uppdraget att hitta en operatör för arenan och få till stånd de övriga avtal som krävs för bygget ska kunna sätta igång. 

SBB köper via Uppsala kommun arenaprojektet för att driva projektet vidare i nära samarbete med kommunen. Kommunen tecknar ett 25-årigt hyresavtal och lämnar därtill ett bidrag för förverkligandet av projektet. Beslutet innebär att kommunen valt SBB som partner och att man tillsammans kommer att ta fram det slutliga investeringsförslaget vilket skall beslutas om senast i juni 2018.

– Samhällsbyggnadsbolaget och Uppsala kommun inleder ett långsiktigt samarbete med syfte att förverkliga en viktig mötesplats för idrotten, forskningen och kulturen. En mötesplats som kommer att bidra till ett starkare föreningsliv, människors hälsa och integration. Särskilt viktigt är detta för barn och ungdomar och deras möjligheter till en aktiv fritid, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Den nya evenemangsarenan ska göra Uppsala aktuellt för prestigeuppdrag som vetenskapliga kongresser, melodifestivaler, stora konferenser samt elitidrott på nationell och internationell nivå och även tillfredsställa det idrottsliga behov som en växande stad ställs inför.

– Vi ser ett stort behov av en ny arena för ishockey, andra sporter och stora evenemang, och Uppsalaborna har redan väntat länge på en sådan anläggning. Från kommunens sida är vi glada att kunna medverka till en lösning som kan driva satsningen framåt mot ett förverkligande, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons