Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Indentive fördjupar samarbetet med Digital Sports

Bild: Indentive.
Bild: Indentive.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 jan 2018

Indentive utökar sitt samarbete med Digital Sports Partner (DSP). Indentive är sedan tidigare vald som utvecklingspartner och nu fördjupas samarbetet ytterligare när man får uppdrag inom apputveckling och design.

DSP arbetar med innovativa digitala lösningar och infrastruktur inom sportindustrin, däribland Svenska hockeyligan (SHL).

Ordern är värd drygt 3,3 miljoner kronor och arbetet beräknas pågå under sex månader.

Det är Indentives affärsområde för IT-tjänster, Utvecklingshuset, som har fått i uppdrag att vidareutveckla SHL appen tillsammans med DSP. Förlängningen av samarbetet grundar sig i att DSP har varit mycket nöjda med Indentives tidigare arbete med samma app.

Appen är SHLs officiella app och lanserades inför säsongstarten 17/18. I appen kan man bl.a. följa sitt favoritlag i SHL, ta del av nyheter och videoklipp, följa alla matcher i SHL samt få statistik och resultat live. Nuvarande app kommer att vidareutvecklas med nya funktioner kontinuerligt.

- Vi har sedan tidigare utvecklat appar för sportindustrin, bland annat till Linköping Hockey Club (LHC), Linköpings Fotboll Club (LFC) och Camp Sweden. Det har nu resulterat i att DSP har gett oss förnyat förtroende. Att vi är med i ett av Sveriges mest spännande app-projekt inom sport just nu är både utmanande och mycket inspirerande, säger Anders Visell, vd på Indentive.

- Indentive är ett innovativt bolag som är både roligt och lärorikt att arbeta tillsammans med. Vi känner ett stort förtroende för dem, de tillför stor kompetens och teknikhöjd vilket bidrar till att våra lösningar blir bättre, säger Mattias Jildestad, vd på DSP.

Annons