Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Serneke går in som delägare i Fjätervålens fjällanläggning

Bild: Tobbe Nilsson.
Bild: Tobbe Nilsson.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 22 jan 2018

Nyligen stod det klart att Serneke blir ägare till 40 procent av Fjätervålens fjällanläggning. Totalt investeras tio miljoner kronor. Beslutet togs på Fjätervålen:s årsstämma i helgen.

En långsiktig förädling av anläggningen samt ett utbildningscentrum för bolagets anställda är Sernekes vision för satsningen.

– Vi ser att Fjätervålen är en riktigt fin skidort med många bra värden men som måste förädlas för att vara långsiktigt hållbar. En sådan förädling kostar tid, resurser och engagemang och det kan Serneke erbjuda, säger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke Group.

– Vår ambition är inte att överexploatera området. Vi ser snarare en möjlighet att utveckla Fjätervålen till en riktigt bra rekreations- och utbildningsdestination och behålla mycket av den själ som redan finns i anläggningen, säger Ola Serneke.

– Vi är väldigt glada över samarbetet. Serneke Group arbetar efter en aktiv och sund profil. Det ligger helt i linje med vår egen ambition att skapa ett modernt och genuint skidområde. Att förädla varsamt med kvalité och upplevelse i fokus blir ett lyft för både gamla och nya gäster. Vår förhoppning är att Fjätervålen ska bli en åretruntdestination till glädje för många, säger Fredrik Litzén, VD, Fjätervålen AB.

Annons