Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

IFK Borlänge Alpin inviger ny klubbstuga

Bild: IFK Borlänge Alpin.
Bild: IFK Borlänge Alpin.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 jan 2018

IFK Borlänge Alpin firar 80 år samtidigt som invigning sker av den nya föreningslokalen som nu fått ökad tillgänglighet. Föreningen har flera alpina åkare med funktionsnedsättning, och tillgänglighetsförbättringarna gör det möjligt för fler att ta sig in och ut ur lokalerna på ett smidigt sätt. Välkommen att ta del av det som KONE och Parasport Sveriges tillgänglighetsstipendium gjort möjligt!

IFK Borlänge Alpin tilldelades KONE och Parasport Sveriges tillgänglighetsstipendium 2016. De uppmärksammades för sin ambition att göra alpin skidåkning tillgänglig för fler, oavsett fysiska förutsättningar. Föreningen har med hjälp av stipendiet fått möjlighet att investera i konkreta tillgänglighetsförbättringar i och runt klubbstugan - en ramp och en automatisk dörröppnare. Förbättringsåtgärderna gör både anläggningen och skidåkning i stort tillgängligt för fler.

Många svenska idrottsanläggningar saknar idag tillfredsställande tillgänglighetsanpassningar. Att förflytta sig smidigt, säkert och bekvämt är inte en självklarhet för alla, och små förändringar i vardagen kan göra en stor skillnad. IFK Borlänge Alpin gör det möjligt för fler att utöva sin idrott och är en föregångare och inspiratör för andra idrottsföreningar runt om i landet.

Annons