Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 24 2019
Senaste Nytt

Lappset bygger kubistisk lekplats på höjden

Bild: Lappset.
Bild: Lappset.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 jan 2018

 Lappset lanserar nu det kubistiska lekparkskonceptet Cubic. Kuberna är enkla att montera, både bredvid och på varandra, vilket möjliggör skräddarsydda lösningar för alla olika typer av utomhusmiljöer – inte minst där lekplatsutrymmena är begränsade.

Cubic har en olika funktioner som uppmuntrar till fysisk aktivitet och förbättrar barnens motorik och är utformad för barn från fyra år och karaktäriseras av flera olika lekmoment. Kubernas olika funktioner, såsom klätternät, rep, stegar och nivåskillnader, ger barnen stor variation i rörelsen som bidrar till att förbättra motoriken för barnen.

- Vårt mål med våra lekprodukter är att få ut barnen i friska luften och locka till ökad aktivitet genom lek och rörelse. Genom Cubic kan vi addera ytterligare en viktig aspekt, nämligen att förbättra barnens motorik. Barn som tränar sin motorik får erfarenheter som ökar kroppsmedvetenheten och får ett rikare rörelsespektrum att använda sig av i leken, säger Katja Skånér, VD Lappset Sweden.

 Lekprodukten byggs på höjden vilket gör att konstruktionen tar lite plats på marken, en aspekt som blivit allt viktigare i takt med urbaniseringen.

- Eftersom de gröna områdena blir allt färre och allt mindre, finns också mindre utrymme att bygga rekreationsområden och lekplatser. Cubic möjliggör montering på höjden vilket gör att lekplatsen inte behöver ta lika mycket utrymme i anspråk, menar Katja Skånér.

Kubens komponenter är av plast eller rostfritt stål som stöttas av vertikala trästolpar. 

Annons