Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 24 2019
Senaste Nytt

Falun blir värdstad för cykelsatsningar

Bild: Svenska Cykelförbundet.
Bild: Svenska Cykelförbundet.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 jan 2018

I januari samlas över 80 idrottande ungdomar från hela landet i Falun där Svenska Cykelförbundet i år har valt att arrangera Ungdomscampen, ett årligt läger för ungdomar som valt att satsa på cykelsporten. Den 27-28 januari är det sedan dags för Svenska mästerskapen i bancykel på Velodromen i Falun.

 

Svenska Cykelförbundet (SCF) har bjudit in landets satsande ungdomar från cykelsportens samtliga sju grenar till Falun, där den fjärde upplagan av ungdomscampen (UC18) äger rum. På UC18 kommer drygt 80 ungdomar mellan 13-16 år från 25 av landets cykelklubbar att få möjligheten att utvecklas såväl som cyklist som individ och ha roligt tillsammans över grengränserna. Flera av SCF:s förbundskaptener är på plats, liksom generalsekreteraren och en representant från förbundsstyrelsen. Deltagarna kommer att träna, lyssna på föreläsningar och få tillfälle att inspireras av cyklister med pågående elitsatsning, däribland Felix Beckeman, som är regerande världsmästare i 4X och tränare på Hagströmska gymnasiet.

Ungdomscampen är ett årligt arrangemang som genomförs i Svenska Cykelförbundets regi för att utveckla verksamheten och en av de prioriterade aktiviteterna inom förbundets fokusområde ”barn och ungdom”. I år har lägret lagts i Falun tack vare de möjligheter som finns till inom- och utomhusträning på bra arenor och genom ett bra samarbete med såväl idrottsföreningar, skolor, näringslivet och Falu kommun.

- Falu kommuns kultur och fritidsförvaltning har varit till stor hjälp och bidragit med kontakter och tillgång till lokaler. Vi har fått möjligheten att använda stora och fina idrottssalar, vilket vi är oerhört tacksamma för, säger Isabelle Söderberg, projektansvarig UC18.

 

Annons