Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 24 2019
Senaste Nytt

Gamla Idrottsplatsen i Hyllie utvecklas för nya aktiviteter

Visionsbild som visar hur den framtida gång- och cykelvägen kan se ut. Illustration: Aron Wetterlund
Visionsbild som visar hur den framtida gång- och cykelvägen kan se ut. Illustration: Aron Wetterlund
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 dec 2017

 Vid Gamla Idrottsplatsen i Malmö ska en ny förskola med plats för cirka 160 barn byggas. På fredagen antog stadsbyggnadsnämnden detaljplanen, som också innebär att sista sträckan i cykelstråket mellan Hyllie och Triangeln kommer på plats.

Planområdet sträcker sig i en triangel söder om Gamla IP, mellan Carl Gustavs väg och Pildammsvägen och domineras idag av en parkeringsanläggning. Denna tas bort och platsen får istället nya funktioner och ny karaktär.

En förskola placeras längs med fotbollsarenan och föreslås byggas i två plan med en indragen tredje våning. Området ska också rymma en sjumannafotbollsplan och fyra streetbasketplaner. En gång- och cykelväg som länkar ihop Pildammsparken med Triangeln kommer att göra platsen mer tillgänglig för allmänheten. Gång- och cykelvägen blir den sista länken i ett av stadens viktiga cykelstråk, som går hela vägen till Hyllie.

– Barn ska kunna gå på förskola nära hemmet, det är en grundprincip i den hållbara staden. Nu kan vi bygga ännu en välbehövlig förskola i centrum. Och Hyllieborna kan, i och med att den att sista biten av cykelstråket kommer på plats, snabbt och enkelt ta sig hela vägen rakt in i Centrum på cykel, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– Området kring Gamla IP domineras idag av ett parkeringshus. Nu blir det istället ett grönt område för barn och idrott. Dam- och flickfotbollen behöver mer plats och det är glädjande att det går att kombinera med förskola, beachvolley och streetbasket, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Annons