Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 24 2019
Senaste Nytt

SKF förlänger samarbetet med Parasportförbundet

Bild: SKF.
Bild: SKF.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 dec 2017

Nu fortsätter SKF samarbetet med Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté (Parasport Sverige) i ytterligare fyra år. SKFs ingenjörskunskap inom lager och friktion bidrog till framgång för flera idrottare och nu vidareutvecklas samarbetet. 

– Vi vill bidra till att utövarnas utrustning rullar snabbare och mer effektivt. Samarbetet handlar alltså inte bara om pengar, vi vill också ge förutsättningar för bättre resultat på högsta tänkbara nivå, säger Daniel Werme Kommunikationsdirektör SKF Sverige.

Många parasportare är beroende av rullstolen i sitt idrottsutövande. En viktig del i framgången är omsorgen av materialval och prestanda för att använda den fysiska energin på effektivast sätt. SKF har genom det tekniska samarbetet specialanpassat lagerlösningen i utrustningen som lett till slående positiva resultat på tävlingsbanan. 

– Det är roligt att med vår kunskap kunna göra skillnad och anpassa lösningar för paraidrottare som behöver rullstolen i sitt utövande, säger Daniel Werme.

Parasport Sverige är ett specialidrottsförbund som organiserar idrott för personer med funktionsnedsättning. Totalt ingår 500 föreningar, 21 specialidrottsdistriktsförbund och 20 000 idrottsaktiva. Det förnyade samarbetet med SKF omfattar fyra år och sträcker sig till 2021. 

– SKFs expertis är absolut världsledande och vårt samarbete stärker vår elits chanser att vara bäst när det gäller som mest. SKFs teknik har redan bidragit till svenska medaljer på den absoluta världsnivån och vi är otroligt glada över att intensifiera samarbetet i minst fyra år till, säger Johan Strid generalsekreterare Parasport Sverige.

Annons