Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jan, 24 2019
Senaste Nytt

Swedavia säljer hotellfastighet på Stockholm Arlanda Airport

BAU: Arkitektbild av det kommande hotellet på Arlanda som färdigställs i slutet av 2019.
BAU: Arkitektbild av det kommande hotellet på Arlanda som färdigställs i slutet av 2019.
Handskakning efter kontraktssignering av storhotellfastigheten på Stockholm Arlanda Airport, Lars Wenaas, Wenaasgruppen AS och Karl Wistrand, VD på Swedavia Real Estate AB. December 2017. Foto: Hans  Uhrus, Swedavia.
Handskakning efter kontraktssignering av storhotellfastigheten på Stockholm Arlanda Airport, Lars Wenaas, Wenaasgruppen AS och Karl Wistrand, VD på Swedavia Real Estate AB. December 2017. Foto: Hans Uhrus, Swedavia.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 dec 2017

Nu säljer Swedavia fastigheten på Stockholm Arlanda Airport där det kommande storhotellet är under uppförande till Pareto Securities, som ägs av Wenaasgruppen AS och O.G. Ottersland AS.

Hotellet, som färdigställs i slutet av 2019, är beläget i direkt anslutning till Sky City. Det omfattar 503 rum, bar och restauranger fördelat på 20 000 kvadratmeter och 14 våningar och blir därmed Nordens största flygplatshotell. Överlåtelsen sker i linje med Swedavias fastslagna strategi att skapa och realisera värden för återinvesteringar i flygplatsernas konkurrenskraft.

– Stockholm Arlanda Airport växer snabbt. Sedan 2010 har resenärstillväxten ökat med 56 procent, från 16 till över 24 miljoner resenärer per år. Sedan 2013 har Arlanda fått 19 nya interkontinentala flygförbindelser. För att möta tillväxten och det ökade behovet av logimöjligheter byggs detta hotell som främst vänder sig till fritidsresenärer och familjer i segmentet “affordable luxury”, berättar Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Nordic Choice Hotels kommer att driva det nya hotellet under varumärket Comfort enligt ett 20-årigt hyresavtal. Fastigheten kommer att miljöcertifieras med Breeam Very Good.

– Fastigheten motsvarar väl investerarmarknadens efterfrågan, det vill säga den kommer att levereras färdigutvecklad, fullt uthyrd och med långa avtal. Genom försäljningen skapar vi utrymme för fler värdeskapande investeringar på Arlanda. Affären är helt i linje med vår långsiktiga strategi och jag är glad över att vi nu kan fortsätta utvecklingen av Arlanda med nya projekt, kommenterar Karl Wistrand, VD på Swedavia Real Estate.

Cushman & Wakefield och Skierfe Advokatfirma har varit rådgivare till Swedavia. Wenaasgruppen och Ottersland har samarbetat med Pareto Securities och MAQS Advokatbyrå i transaktionen.

 

Annons