Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, dec, 10 2018
Senaste Nytt

Hotell StayAt blåser nytt liv i ikonisk byggnad i Varvsstaden

Fotograf: Martin Thörnkvist
Fotograf: Martin Thörnkvist
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 nov 2017

Varvsstaden i Malmö, tidigare det anrika Kockumsvarvet, utvecklas nu till en levande och attraktiv stadsdel. En av Varvsstadens många ikonbyggnader, Administrationsbyggnaden, det som tidigare var Kockums huvudkontor, blir snart ett nytt och spännande hotell. Här samsas nytänkande med ett varsamt omhändertagande av byggnadens historia. Under 2019 öppnar hotellet StayAt Malmö Varvsstaden. 

– Vi är stolta över att kunna bidra till en fortsatt hållbar stadsutveckling av Malmö och att skänka nytt liv till viktiga kulturhistoriska miljöer i hjärtat av staden, säger Pia Andersson, vd Varvsstaden AB.

Varvsstaden har tillsammans med hotelloperatören StayAt och Wingårdhs Arkitekter lagt stor omsorg vid att tillvarata både områdets och byggnadens unika kvaliteter. Man vill levandegöra historien och föra berättelsen om Varvsstaden vidare in i framtiden.

– StayAt Malmö Varvsstaden blir ett modernt lägenhetshotell med 95 unika rum som kommer attrahera såväl affärsresenärer som turister till en miljö med både anor och inspiration från Kockumstiden, säger Daniel Stendahl, CEO på StayAt HotelApart.

 

Annons