Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

Sollentuna vann Årets ridskola 2017

Carolina Andersson, ordförande i Sollentuna Ridklubb, Årets ridskola 2017. Foto: Svenska Ridsportförbundet
Carolina Andersson, ordförande i Sollentuna Ridklubb, Årets ridskola 2017. Foto: Svenska Ridsportförbundet
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 nov 2017

Sollentuna Ridklubb har tilldelats utmärkelsen Årets ridskola 2017. Bland annat för deras systematiska satsning på medarbetare och arbetsmiljö.

Det är Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion, i samarbete med Folksam, som delar ut priset på Ryttargalan i Stockholm den 29 november. Vinnarna får ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.

Ridskolechef Eva Bengtsson har arbetat i Sollentuna RK i över 30 år.
- Jag är jätteglad och stolt över priset. Det blir en tydlig bekräftelse för att allt engagemang och arbete ger utdelning, säger hon.

- Välutbildad, kompetent och engagerad personal är fundamentet för bra ridskoleverksamhet, säger Carolina Andersson, stolt styrelseordförande.
- Personalen är A och O hos oss och vi försöker hela tiden tänka på hur vi kan skapa en arbetsmiljö som är trygg och säker men också så personaleffektiv som möjligt. Det får positiva effekter på hela verksamheten.

Alla ridlärare i föreningen är utbildade och tre av sex ridlärare har den högsta graden av ridlärarutbildning, Level 3.
- Vi försöker skapa tid och möjligheter för personalen att utvecklas, säger Carolina Andersson.

Årets ridskola delas ut i samarbete med Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam.
- Ridning är en idrott som engagerar många och vi är glada att kunna göra utmärkelsen Årets Ridskola möjlig. Vi gratulerar Sollentuna RK som på ett föredömligt sätt värdesätter sina medarbetare och ryttare. Att klubben dessutom prioriterar utbildning och säkerhet känns extra tilltalande för ett försäkringsbolag som Folksam, säger Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott.

Så här lyder motiveringen:

”Sollentuna RK är en ideell förening och en professionell arbetsgivare vars systematiska satsning på personal och arbetsmiljö smittar av sig på hela verksamheten. Med gediget säkerhetstänk och hästhållning av bästa märke, har Sollentuna skapat ett hållbart koncept som erbjuder ridsport för alla – hela livet. ’Vi kan tillsammans’ är andan som präglar klubben, som bygger på en positiv atmosfär och är drivkraften bakom bland annat en ny anläggning.” 
 

- Det är roligt och känns bra att premiera ett genomarbetat och långsiktig arbete som har betydelse för både hästar och människor, säger Markku Söderberg, ordförande i Ridskole- och Utbildningssektionen.

Sollentuna RK har 37 hästar, 480 ridande varje vecka och en kö av ridsugna som ständigt knackar på. 
Klubben erbjuder en bred verksamhet med lektioner från nybörjare till specialgrupper.
- Allt fler vill tävla och vi försöker sporra medlemmarna att utmana sig själva på våra klubbtävlingar, säger Carolina Andersson.
- Förr var det bara några få som var intresserade. Nu är listorna fulltecknade på tio minuter.

Nyligen flyttade ridskolan in i den nyrenoverade anläggning som man drömt om länge och planerat i varje detalj. Anläggningen ägs numera av kommunen och ridklubben är hyresgäster.
Hästarna har fått rymliga boxar, hagarna har fixats till och ett nytt medlemshus med omklädningsrum (både till herrar och damer) hör också till nyheterna på stallbacken. Det elektriska gödselbandet, skrittmaskinen och sopmaskinen gör anläggningen lättskött för personalen.
- Det har varit mycket arbetsmiljöfokus på den här renoveringen, avslutar Carolina Andersson.

Annons