Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, dec, 10 2018
Senaste Nytt

BoKlok invigde hållbar lekplats

Bill: BoKlok.
Bill: BoKlok.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 nov 2017

Nu invigs den nya naturlekplatsen Myternas skog. Lekplatsen har byggts och bekostats av BoKlok och Veidekke Bostad som nu skänker den till Ale kommun.

I strålande höstväder invigdes naturlekplatsen Myternas skog i Älvängen. Tunnlar, trädhus och en skogsaffär lockar till lek. Här är det lätt för pigga ben att hitta upptåg i parkens alla hörn. Känner man sig trött kan man vila sig vid den väderskyddade grillplatsen.

– Vi vill stimulera till utelek och en nyfikenhet på naturens kontraster och härlighet. Samtidigt blir det här en samlingsplats, en knutpunkt för boende i området som underlättar att lära känna sina grannar på ett enkelt sätt, säger Göran Eriksson, projektledare, BoKlok.

BoKlok och Veidekke Bostad involverade de boende som fick vara med och ta fram planerna för naturlekplatsen. Även kommunen har varit djupt engagerade. Utformningen av naturlekplatsen följer befintlig natur, så stigar och redskap smälter naturligt in i den vackra skogen. Stor vikt har lagts vid att använda naturliga material såsom trästockar och befintliga stubbar.

Det största målet med parken är att grannarna ska ha en naturlig mötesplats. Stora delar av parken är tillgänglighetsanpassade för barnvagnar och rullstolar, mindre stigar bör dock besökas per fot. Invigningen av parken blev en stor succé bland både stora och små. Här kunde de boende utforska lekplatsen medan de njöt av varm korv och dryck som arrangörerna bjöd på.

Runt om lekplatsen sitter små nyfikna djur i trä. Skulpturerna är tillverkade av Björn Edsholm från Björns Motorsågskonst och repet som klipptes av ordförande Anders Rolling kom från Repslagarmuseet i Älvängen. De lokala anknytningarna var viktiga för kommunen och de boende som kommer kunna glädjas av parken många år framöver.

Annons