Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

APS förnyar tekniskt driftavtal med Universeum

Bild: Universeum.
Bild: Universeum.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 nov 2017

APS och Universeum förnyar avtalet gällande teknisk drift och fastighetstekniska installationer under ytterligare två år.

APS och Universeum har samarbetat sedan 2013 där man har ett helhetsuppdrag för teknisk drift och fastighetstekniska installationer. Nu utökas samarbetet och med syfte att stärka Universeums verksamhet och deras mission att utbilda och inspirera barn och ungdomar inom naturvetenskap.

– Vi har stora samhällsutmaningar vad gäller ny kompetens till bygg- och fastighetsbranschen framöver. Samtidigt är det brist på naturvetenskapslärare som ska utbilda framtidens teknikarbetskraft och ingenjörer. I dessa tider blir en organisation som Universeum extra viktig som inspiratör och intresseväckare hos våra barn och unga, säger Clas Stenström, VD på APS.

– Det informella lärandet är en viktig förstärkning till utvecklingen i skolan och ibland kan upplevelserna vid besök hos oss vara avgörande för elevernas attityder till naturvetenskap och teknik. Att APS är med och bidrar och att vi nu utökar vårt samarbete känns bra för alla parter säger Bertil Blomsterberg, affärsutvecklingschef på Universeum.

För en organisation som Universeum är hållbarhet högsta prioritet. APS arbetar därför kontinuerligt med att optimera fastighetens drift där resurshållning eftersträvas i alla led som energi och VVS med målet att minska byggnadens miljöpåverkan genom att energieffektivisera värme, vatten och elanvändning.

Annons