Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

Simhallen i Hälledal hålls stängd för besiktning

Bild: Hörnäsands kommun
Bild: Hörnäsands kommun
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 nov 2017

Simhallen i Hälledal hålls stängd från den 6 november med anledning att anläggningen ska besiktas. Det är status och rutiner kopplade till säkerhet, vattenrening och kemikaliehantering som ska ses över.

– Det är en gammal anläggning. Den byggdes på 1970-talet och hela maskinparken är gammal. I flera fall är det näst intill omöjligt att få tag på reservdelar. Vi behöver ta reda på anläggningens status och hur länge de maskiner vi har klarar av att hålla rätt vattenkvalité, säger Birgitta Wigren, skolchef i Härnösands kommun.

Besiktningen ska göras så snart som möjligt och när det finns ett resultat tas ett nytt beslut om simhallen kan öppnas igen eller om det behöver göras några åtgärder först.

– För oss är säkerheten för dem som badar och arbetar i Hälledalshallen det viktigaste. Än så länge har vi inte haft några anmärkningar kring vattenkvalitén och det har inte skett någon olycka, men med tanke på anläggningens ålder behöver vi se över den ordentligt. Det är en försiktighetsåtgärd, säger Birgitta Wigren.

Sedan länge tillbaka är det Hälledalsskolan och skolförvaltningen som ansvarar för driften av simhallen, men i samband med besiktningen ska också frågan om var i kommunen ansvaret för anläggningen ska ligga i framtiden diskuteras.

Simhallen används för skolbarnens simundervisning och är dessutom öppen för allmänheten fyra eftermiddagar eller kvällar i veckan. Under den tid som simhallen är stängd får skolans elever sin simundervisning i Härnösands simhall.

Sporthallen i Hälledal berörs inte av stängningen utan är öppen som vanligt.

Annons