Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

Göteborgs naturhistoriska museum får ny chef

Fotograf: Ian Schemper
Fotograf: Ian Schemper
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 26 okt 2017

Den 1 februari 2018 tillträder Stefan Örgård som ny chef för Göteborgs naturhistoriska museum. Museet är en del av Västra Götalandsregionen och ett av de mest välbesökta i Göteborg. 

– Att rekryteringen av en ny chef nu är klar är mycket positivt, säger Pernilla Schedin, områdeschef för Västarvets publika verksamhet.

De senaste åren har antalet besökare till Göteborgs naturhistoriska museum ökat stadigt och i fjol gjordes drygt 208 000 besök på museet. Här finns kändisar som Malmska valen och lejonet Simba, omfattande samlingar och en förhoppning om att kunna sprida kunskap om djur och natur utifrån perspektiv som hållbarhet och samhällsrelevans. Och det är i den kontexten som Stefan Örgård kommer att bidra med sina erfarenheter när han tillträder som chef den första februari nästa år.

–  Jag ser verkligen fram emot att få arbeta på Göteborgs naturhistoriska museum och inom Västarvet, säger han.

Stefan Örgård har en bakgrund inom marinekologi och fram till 2013 arbetade han som projektledare för utställningsproduktioner på Universeum. Närmast har han varit verksamhetsansvarig för Vetenskapsfestivalen på Göteborg & Co och drivit frågor kring att göra forskningen mer tillgänglig för allmänheten.

–  Jag har de senaste tio åren jobbat i publika verksamheter inom vetenskap och brinner för att nå ut till så många som möjligt med inspirerande innehåll och program. Att som på Göteborgs naturhistoriska museum visa upp bredden i den biologiska mångfalden genom utställningar, program och förvaltning av samlingar tror jag är viktigt i en mer urbaniserad värld, säger han.

 

 

Annons