Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

Örjanshallen i Skellefteå byggs om

Bild: Skellefteå kommun.
Bild: Skellefteå kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 okt 2017

Nämnden för support och lokaler ger nu förslag till kommunfullmäktige i Skellefteå att få påbörja arbetet med att renovera och bygga om Örjanshallen.

Förslaget innebär en kombination av renovering och nybyggnad. Huset där simhallen är idag renoveras. Det blir en ny barnbassäng och det placeras en höj- och sänkbar ”balja” i nuvarande bassäng. Intilliggande tegelbyggnad rivs och här byggs det istället nya kontor och omklädningsrum, samt ny vattenrening.

Hösten 2016 höll kommunen dialoger med invånarna för att ta reda på vad de önskar sig av ett badhus i Skelleftehamn. Sammanfattningsvis gav dialogerna resultat på tre grova inriktningar: en bad- och simanläggning, en renodlad vattensportanläggning eller en blandning av de två förstnämnda.

Support och lokaler har haft i uppdrag att ta fram förslag på hur Örjanshallen kan förbättras utifrån invånarnas önskemål i förhållande till budgeten på 75 miljoner kronor.

– Vi har utrett en mängd olika alternativ och bland annat tittat på konceptanläggningar, privata ägare av badhuset samt utförare och renovering av befintlig anläggning och kommit fram till att detta alternativ är det som bäst kan tillgodose invånarnas önskemål där vi bland annat kan behålla så stor bassängsyta som möjligt, säger Fredrik Nilsson, fastighetschef vid Skellefteå kommun.

Ärendet ska vidare till kommunfullmäktige där slutgiltigt beslut förväntas innan årsskiftet. 

Annons