Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

Rekordmånga Stockholmselever anmälda till Alla på snö

Foto: Lotte Jernberg/SSF.
Foto: Lotte Jernberg/SSF.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 16 okt 2017

Vecka 5–8 är det åter dags för eventet Alla på snö, där över 2 000 av Stockholms fjärdeklassare deltar. Intresset i år har varit rekordstort och det tog endast nio minuter att fylla årets 2 200 platser.

– Att få fler barn och ungdomar att röra på sig är ett prioriterat område för Svenska Skidförbundet. Gensvaret som vi har fått i Stockholm motiverar oss att satsa ännu mer på att få fler att upptäcka nyttan och glädjen med fysisk aktivitet på snö, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet.

– Jag är otroligt glad över att Alla på snö har blivit så uppskattat bland stadens skolor så att anmälningsrekordet slås ännu en gång. Alla på snö gynnar både folkhälsan och sammanhållningen i Stockholm, säger Håkan Jansson, samordnare Idrott och Hälsa på Utbildningsförvaltningen.

Det är inte bara fjärdeklassarna som engageras och aktiveras i Alla på snö. För att kunna ge barnen en trygg och rolig upplevelse på snö utbildar Svenska Skidförbundet dessutom cirka 250 gymnasieelever i Stockholm, bland annat från barn- och fritidsprogrammet, till Alla på snö-ledare.

– Många av fjärdeklassarna och gymnasieeleverna har aldrig tidigare stått på ett par skidor därför ser vi detta som ett fantastiskt tillfälle att hjälpa dem upptäcka nyttan med fysisk aktivitet. Vi hoppas att detta blir en naturlig del i deras vardag, livet ut, säger Charlotta Bürger Hyllienmark, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

 

Annons