Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, sep, 26 2018
Senaste Nytt

Invigning av Tilundas nya idrottshall

Annelie Johansson, Karin Rosén, Caroline Hoffstedt (S), Rickard Malmström (MP), Torbjörn Kättström och Josefine Åhrman. Bild: Uppsala kommun.
Annelie Johansson, Karin Rosén, Caroline Hoffstedt (S), Rickard Malmström (MP), Torbjörn Kättström och Josefine Åhrman. Bild: Uppsala kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 sep 2017

Nu invigs Tiundahallen, en ljus, modern hall med träfasad och stora utrymmen som kan anpassas för olika verksamheter står nu klar att användas av elever vid Tiunda- och Erikskolan och en rad idrottsföreningar. 

I samband med invigningen ordnar Uppsala kommun öppet hus för att allmänheten som får möjlighet att se den 2 700 kvadratmeter stora hallen. 

– Vi är stolta över att kunna överlämna en fin idrottshall som är både multifunktionell och hållbar, säger Annelie Johansson, vd på Uppsala kommun Skolfastigheter AB.

Hallen är fullstor och har en läktare för 180 personer. När det behövs kan den delas i mitten till två mindre hallar. På golvet finns linjer för fem badmintonplaner, en stor basketplan, två mindre basketplaner, en stor volleybollplan, fyra övningsvolleybollplaner och en fullstor handbollsplan. På plan två finns en spegelhall med balettstänger och en kafédel med fönster mot planen.

– Tiundahallen är ett efterlängtat tillskott för våra idrottsutövare med plats för allt möjligt från roller derby till skolidrott och möteslokaler. Här ska alla känna sig trygga ända in i duscharna och i utformningen har jämställdhetstänket varit genomgående. Anläggningen är även hbtq-anpassad. Vi är glada att hallen är klar och tagen i bruk i den här delen av Uppsala där det har varit brist på fullstora hallar, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Tiundaskolan hbtq-certifierades i våras och det avspeglar sig i att hallen bland annat har könsneutrala omklädningsrum.

– Våra barn och unga behöver röra mer på sig än vad de gör idag och vi vet att idrott i skolan och idrottshallar är viktigt för att lyckas med det. Jag är glad att den här välbehövliga idrottshallen nu står färdig och jag ser fram emot när Tiundaskolan har byggts klar nästa år, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i utbildningsförvaltningen.

Såväl skolor som idrottsföreningar är redan igång med verksamhet i hallen.

Bygget av den nya Tiundaskolan pågår och den ska vara klar att tas i bruk till höstterminen 2018.