Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, sep, 26 2018
Senaste Nytt

Eurostop Arlanda omvandlas till internationellt mässcenter

Bild: Airport City Stockholm.
Bild: Airport City Stockholm.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 20 sep 2017

Eurostop Arlanda ska förvandlas till en modern internationell mötes- och mässanläggning med nya mässhallar, konferenslokaler och hotell. Scandinavian expo, som anläggningen kommer att heta, förväntas bli en viktig pusselbit i utvecklingen av hela området kring Arlanda och den nya flygplatsstaden Airport City Stockholm.

Sveriges största flygplats får en internationell mässa. Mässan går än så länge under benämningen Scandinavian Expo och kommer att ligga i Arlandastad. Det är f.d. Eurostop Arlanda som byggs om till en modern internationella mötesplats med mässhallar, konferensutrymmen och hotell.

Den nya fastighetsägaren Arlandastad Holding, som förvärvade Eurostop Arlanda tidigare i år, äger sedan tidigare stora markområden mellan flygplatsen och Arlandastad. Bolaget har fokus på att utveckla utbildnings- och möteskoncept för olika branscher, och satsningen på en stor och modern mässanläggning är en viktig pusselbit för att utveckla en attraktiv internationell mötesplats i området.

Ombyggnationen av den 100 000 kvadratmeter stora fastigheten har påbörjats. Scandinavian Expo blir en modern mötesplats med flera stora mässhallar, en omfattande konferensavdelning, restaurangverksamhet tillsammans med annan kringservice att erbjudas. Hotellkapaciteten kommer att dubbleras till 900 hotellrum genom tillbyggnad av ytterligare ett hotelltorn i f.d. Eurostop samt utbyggnad av ett befintligt hotell i området. Just nu pågår upphandling av framtida mässoperatör som beräknas vara klar vid årsskiftet. 

- Det egentligen konstigt att Arlanda inte redan har en internationell mässa, med tanke på det utmärkta läget vid landets största flygplats, säger Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

De kommande åren investerar Arlandastad Holding miljardbelopp i flygplatsområdet mellan Stockholm och Uppsala. Dels i utvecklingen av Scandinavian Expo, men även i transportinfrastrukturen i området för att förbereda Arlandastad på ökande strömmar av besökare, transporter och fler nya verksamheter.

- Vi vill erbjuda människor funktionella och skräddarsydda mötesplatser som alla enkelt kan ta sig till, oavsett var i världen man befinner sig, säger Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

Arlandastad Holding har även ett viktigt samarbete med Sigtuna kommun och Swedavia genom det samägda bolaget Airport City Stockholm. Visionen är att tillsammans utveckla Sveriges första flygplatsstad och dubblera antalet arbetstillfällen till 50 000 år 2030.