Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, sep, 26 2018
Senaste Nytt

Falun Bowling och Krog slår upp portarna

Bild: Scheiwiller Svensson Arkitekter
Bild: Scheiwiller Svensson Arkitekter
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 sep 2017

Nu står Falun Bowling & Krog redo att slå upp portarna till den 2500 kvadratmeter stora nöjeslokalen som är byggd i i två plan, med tolv meter i takhöjd. Byggnaden rymmer tio bowlingbanor, restaurang, bar, lounge och en modern nattklubb med plats för 1100 personer och olika typer av evenemang. 

Efter närmare hundra restauranger, nattklubbar, hotell och nöjeslokaler i uppdragslistan har Scheiwiller Svensson, som ritat  byggnaden, stor erfarenhet av området och vet hur man skapar dynamiska nöjeslokaler där människor trivs.

– Det handlar om att vara lyhörd för människors behov och sätt att interagera. Vi har skapat en mötesplats med kontraster och olika miljöer, där besökaren bjuds på överraskningar i och med att allt i lokalen inte låter sig avslöjas direkt, säger Simon Scheiwiller, marknadschef på Scheiwiller Svensson. 

Känslan är varm, rustik och familjär i restaurang och bowlinghall och urbant modern i den stora nattklubben. Bara väggmålningen i entrén in till nattklubben är värd en omväg. Här tas Dalarnas karaktäristiska landskapsdekor till nästa nivå när kurbits möter streetart. Tolv meter i takhöjd ger en fantastisk rymd i lokalen och ovanför entrén sticker ett spektakulärt Chambre Séparée bokstavligen ut från huset. 

– Att jobba med nöjeslokaler handlar inte bara om trendiga inredningar och häftiga material, utan också om att eliminera ljudläckage och skapa smidiga flöden för att undvika köer, säger Anders Börthas, arkitekt på Scheiwiller Svensson.

Falun Bowling & Krog öppnar för allmänheten den 26 september.