Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, sep, 26 2018
Senaste Nytt

Skellefteå kommun vill sälja Kulturhuset

Bild: White Arkitekter.
Bild: White Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 18 sep 2017

Byggstarten av det planerade kulturhuset i centrala Skellefteå försenas med minst ett halvår. Detta beroende på att det under de senaste månaderna har visat sig att det finns ett starkt intresse från privata intressenter som vill investera i huset. Kommunen har därmed valt att bromsa upp processen för att fokusera på att sälja hela kulturhuset som ska innehålla stadsbibliotek, teater, museum, konsthall samt ett vidbyggt konferenshotell. Investeringen beräknas totalt till cirka en miljard kronor.

 

– Detta beslut är vi från politiskt håll helt eniga i, säger Lorents Burman (S), kommunalråd i Skellefteå kommun.

 

– En omedelbar åtgärd blir att gå ut med ett prospekt gällande operatör för hotellet. Det innebär alltså att vi öppnar för fler hotelloperatörer att visa intresse för kulturhuset och i slutändan skapa bästa möjliga förutsättningar inför en försäljning, oppositionsrådet Andreas Löwenhöök (M).

 

– Ett uppenbart skäl till investeringsintresset är också det gedigna projektarbete som gjorts sedan 2012 gällande hela kulturhuset inklusive verksamheter och innehåll i huset. Kulturhuset med hotell kommer att vara en viktig bas för hela Skellefteås utveckling och det är glädjande att det finns externa aktörer som delar vår uppfattning, säger Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå.