Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Skara Sommarland summerar stark säsong

Foto: Josefin Berntsson Skaraborgs Läns Tidning.
Foto: Josefin Berntsson Skaraborgs Läns Tidning.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 sep 2017

När Skara Sommarland stänger parkens 33:e säsong summerar man en klar ökning från föregående år. Besöksantalet under sommaren 2017 uppgick till 285 589, vilket är en ökning med nästan tretton procent från fjolåret. Även antalet gästnätter på campingen har ökat och försäljningen av säsongskort fortsätter öka.

När Skara Sommarland slog upp portarna i början av juni gjorde man det med en stor konsertsatsning, Sommarland Live. Under tre sommarkvällar i juli bjöd bland andra Europe, Magnus Uggla och Stiftelsen på tre fantastiska spelningar.

– Vi är väldigt nöjda med Sommarland Live. Vi hade en fantastisk stämning i publiken och strålande väder. Det blev precis den folkfest vi hade önskat, säger Janne Nilsson, VD för Skara Sommarland.

Även campingen kunde i år stoltsera med en nyhet, nämligen ett helt nytt servicehus med kök, tvätt, toaletter, duschar, familjerum och hunddusch. På campingen fortsätter fjolårets nyhet Premiumstugorna vara populära. Campingen ökar lite från förra året med fyra procent fler gästnätter. 

– Det är kul att fler har upptäckt fördelen med att ha ett säsongskort. Vill man besöka oss två gånger under sommaren så tjänar man på att ha ett säsongskort och snittet ligger på 4-5 besök under en säsong, säger Janne Nilsson.