Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Detaljplan godkänd för bostäder samt friidrottshall i Gällivare

Bild: Gällivare kommun.
Bild: Gällivare kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 31 aug 2017

Detaljplanen för området Vägmästaren, vid Hedskolan i Gällivare har vunnit laga kraft. Det innebär att planen att bygga cirka 90 bostäder och en friidrottshall rullar vidare till nästa fas.

- Jag är speciellt glad över att den nya detaljplanen gör det möjligt att omvandla och förädla en industritomt till ett bostadsområde med attraktivt läge och en efterlängtad friidrottshall, säger kommunalrådet Lars Alriksson.

Detaljplanen medger att det inom planområdet uppförs en friidrottshall på en markyta om ca 7 700 kvadratmeter (110x70 meter). På sikt ska den nya anläggningen ersätta Hedskolans befintliga gymnastiksal. Planen är vidare att låta uppföra flerbostadshus, från två upp till sex våningar, vilket innebär att det inom planområdet kan byggas ca 90 lägenheter beroende på lägenhetsstorlek.

- Känns toppen att en till detaljplan för närmare 90 bostäder vunnit laga kraft. Att den dessutom ger utrymme för den efterlängtade friidrottshallen känns verkligen bra, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling och fortsätter; nu har alla våra barn och ungdomar som utövar friidrott något att se fram mot.

I nästa steg av projektet startar programarbetet, då bland annat förslag på utformning av bostadsområdet ser dagens ljus liksom hur den nya friidrottshallen ska gestalta sig.

- Färdiga detaljplaner är viktiga komponenter för att driva igenom samhällsomvandlingen. Det skapar förutsättningar för både bostäder och verksamhetslokaler. Nu kör vi vidare med detaljprojekteringen av friidrottshallen och nya bostäder, avslutar Henrik Ölvebo, kommunstyrelsens andre vice ordförande.