Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Arkitekttävling för Slottsskogsvallens entrépark

Bild: Göteborgs stad
Bild: Göteborgs stad
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 aug 2017

När Göteborg firade 300-årsjubileum byggdes Friidrottsarenan Slottsskogsvallen. Sedan några år pågår en upprustning av Slottsskogsvallsområdet inför stadens 400-årsfirande år 2021. Näst på tur står entréparken med omkringliggande skogsbeklädda kullar. Nu inleds en arkitekttävling.

- Vi vill att hela Slottsskogsvallsområdet ska bli attraktivt och kunna användas som en mötesplats både under stadens 400-årsjubileum och länge efter det. Entréparken upplevs lätt som lite bortglömd, därför ordnar vi en arkitekttävling för att få fram ett riktigt bra förslag på hur den kan rustas upp och utvecklas till en attraktiv park med plats för aktivitet och evenemang, säger Axel Peterson, projektledare på idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborgs Stad.

Arkitekttävlingen arrangeras av idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborgs Stad och genomförs i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Nu har intresserade arkitekter möjlighet att kvala in till tävlingen. I oktober väljs fyra arkitektteam ut och dessa ska ta fram ett förslag på gestaltning. Vid årsskiftet ställs förslagen ut så att göteborgarna får möjlighet att tycka till. I februari meddelar juryn, som bland annat består av representanter från Göteborgs Stad och Sveriges Arkitekter, det vinnande förslaget.

Upprustningen av entréparken ska vara klar innan 2021.