Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Nya Trönninge skola och Trestegets idrottscentrum invigdes

Foto: Byggdialog.
Foto: Byggdialog.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 22 aug 2017

Nyligen invigdes Trönninge skola och Trestegets idrottscentrum utanför Varberg. Intresset var stort och över 3000 nyfikna och förväntansfulla barn, elever, föräldrar och andra besökare hade samlats vid skolan för att ta del av folkfesten. 

Viktoria Struxsjö från Varbergs kommun var dagens moderator och höll i den festliga ceremonin. På den centralt belägna scenen fanns elever från olika idrottsklubbar i Varberg samt politiker, representanter från kommunen samt ByggDialog.

– Det ska bli roligt att allt öppnar, sa Ella som var en av de medverkande på scen som till vardags tillhör volleybollklubben i Trönninge.

Trönninge skola är en F9-skola för 800 elever med ett tillagningskök med kapacitet på 1200 portioner/dag. Skolan har en yta på ca 8 600 kvm. Intill skolan har också Trestegets idrottscentrum på 8750 kvm uppförts, som rymmer friidrottshall, gymnastikhall för truppgymnastik samt hall för volleyboll, basket, handboll och innebandy.

– Det här är den största investering någonsin som gjorts i Varbergs kommun, sa Ann-Charlotte Stenkil (M). Jag tror att vi kommer bli väldigt stolta över denna anläggning. Kombinationen av skola och idrottscentrum och att Tresteget kan samutnyttjas även för utomstående kommer sätta Varberg på kartan.

Anläggningen har byggts med högt ställda krav på miljö- och energieffektivitet och genomförts i partneringform där Varbergs Fastighets AB varit beställare och ByggDialog totalentreprenör.

– Samarbete mellan kommunen, entreprenören och övriga inblandade har varit väldigt bra. Alla har upplevt att de fått vara med och bidragit till att skapa en bra och ändamålsenlig anläggning. Dessutom har kostnaderna har blivit lägre än vad som var budgeterat, vilket inte tillhör vanligheterna. Det har varit ett spännande projekt, sa Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande.

Projektet startade i slutet av 2013. Byggstarten för skolan gick av stapeln i juli 2015 och skolan stod färdig i maj 2017. Byggnationen för Tresteget startade i mars 2016, idrottsanläggningen stod klar i juni 2017. Total budget för projektet landade på 216 miljoner kronor.