Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Idrottens dag på Almedalsveckan

Ryno Quantz/Svensk Friidrott.
Ryno Quantz/Svensk Friidrott.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 jul 2017

Nu drar Idrottens dag igång i Almedalen - ett evenemang i två delar. Det är fullt av liv bland på prova på-aktiviteterna där alla får chansen att hitta sin idrott. I den Ideella trädgården bjuder Riksidrottsförbundet in organisationer, politiker och idrottsprofiler för att diskutera förutsättningarna för idrott i Sverige - och vikten av en levande idrott för samhället.

I år finns det möjlighet för besökarna att prova på rekordmånga 18 olika idrotter på Idrottens dag i Almedalen mellan klockan 10.00-15.30. Allt under Idrottens dag är gratis. För seniorer arrangerar Korpen passet stark & smidig senior klockan 10.45 i Almedalen (i parken vid dammen). Kom i rörelse med oss. 

Här är alla idrotter som du kan prova under Idrottens dag: 

Styrkelyft
Golf
Simidrott
Bordtennis
Cricket
Bågskytte
Casting
Gymnastik
Budo och kampsport - Aikido
Fotboll
Ishockey
Dart
Orientering
Ridsport
Klättring
Judo
Varpa
Korpen

Dessutom finns Parasport där för en uppvisningsmatch och Korpen arrangerar Almedalscupen i fotboll.

I den ideella trädgården är det fokus på seminarier och för idrotten handlar det om jämställdhet, det stillasittande Sverige, hot och våld inom idrotten, hur vi bygger hållbara städer och föreningslivets kraft i utsatta områden. Missa inte dessa spännande diskussioner. 

 

Medverkande: Ardalan Shekarabi, Civilminister, Stefan Bergh, Generalsekreterare, Riksidrottsförbundet, Per Leander, Ordförande, FRII