Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Mockfjärds nya Discgolfbana är invigd

Publicerad av
Sanna Kesselfors - 14 jun 2017

Föreningen Suomi fritid vill göra Mockfjärd mer attraktivt och har under våren jobbat med att färdigställa Mockfjärds discgolfbana. Banan invigdes nyligen under Mockfjärdsdagen. Leksands Sparbank stöttar satsningen med 40 000 kronor.

- Med så fin natur som vi har med skog, åkrar och raviner här i Mockfjärd borde vi kunna bygga en riktig bra bana tänkte vi. Vi tog hjälp av ett proffs för att designa banan och han bekräftade snabbt att vi hade väldigt bra förutsättningar, berättar projektledare Tomi Paananen.

- Tack vare mycket ideellt arbete och ekonomiskt stöd från bland andra Spegeldammsfonden och Leksands Sparbank blir det här en riktigt bra bana. Nu fortsätter vi med att bygga bänkar, bord och grillplatser vid parkeringen och längs banan, berättar Tomi.

Lek och spel för alla

Det är föreningen Suomi Fritids nybildade discgolfsektion som står bakom satsningen. Föreningens aktiviteter ska vara gratis för barn och kosta så lite som möjligt för ungdomar och vuxna.

- I vår förening ska det inte hänga på ekonomi om man kan vara med på aktiviteter eller inte. Det ska också vara kravlöst, man är med när det passar och kan man inte vara med alla gånger så är man alltid välkommen ändå.