Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Arlandastad kan få ny fotbollsanläggning

Illustration ”Academy” Arlandastad holding.
Illustration ”Academy” Arlandastad holding.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 jun 2017

Nu står det klart att Svenska Fotbollförbundet och Arlandastad Holding inleder en förstudie för att undersöka möjligheterna att bygga en nationell utvecklings-, tränings- och utbildningsanläggning vid Arlandastad.

- Svenska Fotbollförbundets ambition är att fortsätta utveckla svensk fotboll för att hålla absolut topp- och världsklass. Det kräver förutsättningar som mäter sig med de absolut bästa. Därför är ett nationellt träningscenter en viktig och central pusselbit, ett center som ska hålla högsta internationella standard, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand och tillägger:

- Därför kommer SvFF att genomföra en förstudie som ska utreda möjligheterna.

Förstudien ska utreda krav, behov och ekonomiska förutsättningar samt att vi ska hämta inspiration genom att jämföra med liknande anläggningar i världen. Anläggningen ska sedan - om alla bitar faller på plats - att byggas i Arlandastad, som är en del av Airport City Stockholm.

I oktober ska förstudien presenteras för Svenska Fotbollförbundets styrelse.

- Det är en stor glädje för oss på Arlandastad att inleda denna förstudie och samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Vi har den mark som behövs för projektet och vi är beredda att ställa upp med våra resurser för att möjliggöra projektet”, säger Per Taube, huvudägare i Arlandastad Holding AB.