Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 26 2018
Senaste Nytt

Serneke bygger sju kvarter i nya Veddesta

Bild: Okidoki Arkitekter.
Bild: Okidoki Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 30 maj 2017

Järfälla skriver avtal om markanvisning med Serneke som bygger sju kvarter i nya Veddesta. Området ska innehålla skola, kontor, hotell, handel, bostäder och multisportanläggning med bland annat skidspår i inomhusmiljö.

Anläggningen blir den första i sitt slag i Stockholmsområdet och kommer att ligga i direkt anslutning till E18, Barkarby station och den framtida tunnelbanan i Barkarby.

– Jag är glad att Serneke vill vara med och utveckla Järfälla med stadsmässighet och livskvalitet i ett av kommunens mest attraktiva lägen. Utöver nya bostäder och kommersiella lokaler tillförs något så unikt som en skidanläggning inomhus vilket kommer att bli en destination för besökare från hela Stockholmsregionen, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Markanvisningsavtalet omfattar del av fastigheterna Veddesta 2:1, Veddesta 2:7 och Veddesta 2:33 i Veddesta/Barkarbystaden och innebär att Serneke under tre år får ensamrätt att förhandla med Järfälla kommun om överlåtelse och exploatering av området. Järfälla och Serneke tar gemensamt fram en detaljplan för området. Den totala ytan för projektet omfattar 
90 000 – 150 000 kvadratmeter ljus BTA.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Järfälla kommun utveckla en ny stadsdel som inte bara tillför välbehövliga bostäder, men också andra inslag som skapar en bra livsmiljö för människor. Vi vill utveckla en stadsmiljö där det, i kombination med bostäder, finns inslag som skapar aktivitet, trygghet, mötesplatser och andra förutsättningar för att människor ska må bra. Där kan idrotten spela en viktig roll, liksom kultur, skola och olika näringsverksamheter, säger Ola Serneke, VD på Serneke.

Beslutet om markanvisningsavtal med Serneke och beslut att upprätta förslag till detaljplan för del av fastigheterna Veddesta 2:1, Veddesta 2:7 och Veddesta 2:33 togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 29 maj.