Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Change the Game-dagen arrangeras på Nolia idrottscenter i Umeå

Foto: Balticgruppen
Foto: Balticgruppen
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 29 maj 2017

16 september väntar den stora Change the Game-dagen dit alla barn är välkomna att testa på roliga rörelseaktiviteter, men också Pep-talks till alla dem som vill skapa förutsättningar för att barn ska bli fysiskt aktiva.

Forskning visar att det finns en ny lösning för att råda bot på den rådande inaktivitetsepidemin. Lösningen är rörelserikedom.

- En rörelserik person rör sig självsäkert och kompetent i många olika miljöer och situationer. Det enda sättet att uppnå detta är att erbjuda barn en mängd olika situationer och möjligheter att utveckla sin rörelsekompetens genom roliga utmaningar.

Det säger Dean Kriellaars, professor på Manitoba-universitetet i Kanada och den ledande experten inom ”physical literacy”, det vi på svenska väljer att kalla för rörelserikedom.

Dean Kriellaars som besökte Umeå under Change the Game redan i fjol, återkommer i år för att hålla Pep-talks både den 16 september och den 15 september för de som jobbar med att skapa förutsättningar för att barn och unga ska få aktiva och välmående liv. Fler inspirerande talare kommer att offentliggöras allt eftersom.

Årets tema är ”Idéer för rörelserikedom” Change the Game arrangeras i år för fjärde gången, 16 september på Nolia idrottscenter i Umeå.

Förutom Pep-talks blir det massor av testa-på-aktiviteter och projektets specialdesignade åldersanpassade övningsbana, ”Stjärnjakten”, att vänta för barn i åldrarna 7-12 år.

- Rörelserikedom är en nyckel för att bli aktiv, för att prestera bra och att må bra. Därför känns det oerhört spännande att tillsammans med våra medspelare sprida och förankra detta nya koncept i Umeå, säger Jonas Olsson, ägare av Balticgruppen som är projektets grundare.

Fler inspirerande talare och andra medverkande, som kommer sprida värdefulla idéer om hur vi kan göra barn rörelserika, kommer att offentliggöras allt eftersom.

 

Fakta:

Change the Game arrangeras 16 september på Nolia idrottscenter i Umeå.

Årets tema: ”Idéer för rörelserikedom”

Projektet handlar om att låta våra barn ha det roligare, må bättre, leva ett längre och friskare liv.