Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 25 2018
Senaste Nytt

Niclas Palmqvist blir ny vd för Kolmården

Niclas Palmqvist. Foto: Kolmården.
Niclas Palmqvist. Foto: Kolmården.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 20 apr 2017

Nu står det klart att Niclas Palmqvist blir ny vd för Kolmårdens djurpark. Palmqvist kommer närmast från en befattning som Teknik- och underhållschef på djurparken, där han också ingår i ledningsgruppen.

Niclas har stor erfarenhet av hela Destination Kolmården, där han arbetat både på Vildmarkshotellet och inom parken sedan 2012. Han har också ansvarat för de framgångsrika etableringarna av både Bamses Värld och Wildfire och är sedan fyra år tillbaka operativ parkchef under sommarsäsongen.

-Med Niclas får vi en ledare med stor förståelse för parken och gästerna. Han har gedigen kunskap om destinationen och är en mycket uppskattad ledare med stark förankring både internt och externt. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Niclas på vår fortsatta utvecklingsresa, säger Christer Fogelmarck koncernchef Parks and Resorts.

-Jag blev väldigt glad över att bli tillfrågad och känner mig ödmjuk och peppad för uppgiften. Vi har precis öppnat parken och ska nu fokusera på att köra sommarsäsongen i mål. Att sedan få fortsätta utveckla parken tillsammans med alla medarbetare ska bli spännande, utmanande och mycket roligt. Jag trivs verkligen på Kolmården, säger Niclas Palmqvist.

Tills dess att Niclas tillträder rollen som vd för Kolmården den 1 september 2017 kommer Christer Fogelmarck även fortsättningsvis att vara tillförordnad vd för Kolmården.