Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Arenabolaget tar över driften för Friends Arena

Bild:  Lagardère Sports
Bild: Lagardère Sports
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 apr 2017

Från och med idag överlåter Lagardère Sports driften av Friends Arena till Arenabolaget i Solna, som äger fastigheten Nationalarenan 1 (Friends Arena).

– Tillsammans med Lagardère Sports har vi utvecklat arenan på alla plan de senaste två åren med gästupplevelsen i fokus. Det arbetet fortsätter vi nu, säger Klaus Hansen Vikström, som representerar ägarbolaget ABS. Vi har diskuterat avtalet tillsammans under en tid, men tyvärr har vi inte hittat de gemensamma ekonomiska villkoren för ett fortsatt avtal.

Rent praktiskt fortsätter verksamheten på Friends Arena precis som tidigare kring hantering av evenemang, biljettförsäljning, kringservice, marknadsföring och försäljning samt partnersamarbeten. Utvecklingsplaner och ambitionsnivå ligger fast och arbetet fortsätter med samma ledning och personal som tidigare.

– Vi har haft en fantastisk resa på Friends Arena och hade gärna fortsatt driften framåt, men som i alla avtal behöver man hitta en gemensam ekonomisk överenskommelse och tyvärr har vi inte gjort detta, kommenterar Martin Håkansson, vd för Lagardère Sports Scandinavia. 

Annons