Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Elmander hyllar hybridgräset - "Fantastiskt"

Johan Elmander. Foto: 13o.
Johan Elmander. Foto: 13o.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 apr 2017

När Öis nyligen spelade sin premiärmatch på Gamla Ullevi var det även premiärspel på det nylagda underlaget, hybridgräs. Vilket hyllades av Johan Elmander, skriver tidningen GP. 

– Fantastiskt. Underbart. Det är så här man ska spela fotboll, säger han till GP.

Hybridgärset är en kombination av konstgräs och vanligt gräs, som enligt Elmander känns helt naturlig.

– Ja, absolut. Det var någon som halkade på samma plätt i första halvlek, men annars var det inget sånt. Fantastiskt bra.

Elmander tror arr gräset kommer ge stor betydelse och även fördel för Öis i framtiden.

– Det kommer betyda jättemycket. Vi är ju ett lag som vill spela efter backen, så det kommer gynna oss väldigt, väldigt mycket att ha en sådan här plan. 

På frågan om han tror att fler städer kommer att ta efter svarar Elmander att han hoppas på det och att han helst slipper spela på konstgräs framöver.

 

Josip Baric på Gotevent säger till GP att anläggandet av hybridgräsmattan förlöpt utan bakslag.

– Det har gått precis efter alla planer och vi lät Öis träna på det i fredags. Ljungby var ju först i Sverige med att anlägga en hybridgräsmatta, men där tror jag inte det har varit några matcher på elitnivå, så det här var premiären.

– Om det fungerar som det ska är jag övertygad om att det kommer finnas på fler arenor, särskilt de som är lite utsatta. Om det är flera lag som spelar på samma gräs eller om det kanske ligger lite dumt till så att inte solen kommer åt. Man får ta det arena för arena, säger Baric.

Annons