Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Växjö Swecamp bygger ut

Foto: Swecamp
Foto: Swecamp
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 mar 2017

För att möta efterfrågan utökar Växjö Swecamp Evedal med 8 nya stugor, en investering på omkring 4 miljoner kronor. Bygglovet kom sista veckan i februari och stugorna väntas stå klara i början av juni.

– Nu kan vi välkomna fler gäster till Evedal och Växjö, året runt, säger Markus Holst, på Växjö Swecamp Evedal.

Allt fler personer som bor borta i tjänst väljer stugboende framför hotellboende, men det betyder inte att man vill tumma på bekvämligheten, tvärt om. Den största målgruppen är hantverkare som värdesätter parkering utanför stugan och att kunna laga egen mat i stugans kök.

- Vi går från två till tio stugor med toalett och dusch. Vi har haft gäster i de två stugorna i stort sett hela året och nu känns det väldigt roligt att kunna säga ja till fler som vill ha de faciliteterna i stugorna, och kunna välkomna fler gäster till Evedal och Växjö, säger Markus Holst.

Stugorna som byggs är på 40 kvadratmeter med 4 bäddar, varav 2 bäddar på loftet. Stugorna väntas stå klara i början av juni. Förutom de 8 stugorna som byggs finns två stugor med dusch och toalett sedan innan och sex stugor utan. Under 2016 var stugorna uthyrda i 1084 nätter varav ca två tredjedelar är företagsgäster.

Som alla fristående anläggningar i Swecamp har Växjö Swecamp Evedal öppet under hela året. För att öka beläggningen utanför huvudsäsongen görs en gemensam satsning på att lyfta möjligheterna för företagsboende. Att bygga fler stugor är en investering av Växjö Swecamp Evedal för att kunna möta efterfrågan som finns idag och som kommer öka med tiden

Annons