Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Nya hörlurar anpassade till löpning ökar motivationen

Bild: jbl.com
Bild: jbl.com
Publicerad av
Rikard Aberg - 16 apr 2015

Fåglarna kvittrar, krokusarna står i blom och snart spricker knopparna på träden ut i gröna löv. För vissa betyder detta bara att våren är här, men för löpare innebär det något helt annat – nämligen att löparsäsongen äntligen är igång!

Våren är den tiden på året då löpare, oavsett om man är nybörjare eller erfaren löpare, bör kontrollera sin utrustning. Det är viktigt att se till att löparskorna inte har sprungit för många leriga mil, att ersätta tjocka tröjor och tights med tunnare funktionsmaterial och kanske till och med sätta på sig något i färgglada vårfärger!

Många löpare använder även appar eller pulsklockor för att hjälpa dem att hålla reda på sin träning, mäta sin utveckling och dela med sig av sin framgång – det kan vara ett sätt att hålla motivationen uppe och pusha sig själv ännu mer. Musik är också en av de största motivationsfaktorerna när det kommer till löpning – enligt en engelsk studie kan musik öka träningsintensiteten med 15%. Därför är bra hörlurar a och o i en löpares utrustning. Det kan ändå vara en utmaning att ta med musik på löpturen, 89% av de svarande i undersökningen menade att deras in-ear hörlurar skavde eller föll ut när de sprang och att over-ear hörlurar kunde kännas både för varma och tunga över öronen.

yurbuds powered by JBL har därför utvecklat hörlurar med löpare i åtanke och erbjuder exceptionell ljudkvalitet oavsett hastighet på löpturen. Många löpare tycker att sporthörlurar är obekväma och därför har yurbuds en så kallad TwistLock™ Technology och FlexSoft™ Comfort Fit-garanti som försäkrar att dem både är bekväma och garanterar att de varken trillar ut, irriterar eller skaver. Dessutom är de vattenavvisande och svettåliga.

Med JBL-ljud och PureBass Performance garanterar yurbuds powered by JBL riktigt bra ljudkvalitet. Magneterna på sladdarna gör dessutom att de inte trasslar ihop sig - det är bara att dra ut hörlurarna ur väskan och springa iväg på löprundan.

Hörlurarna Inspire 300 fungerar med de flesta smartphones och har en kontroll som både styr musik och samtal med ett enkelt knapptryck. Hörlurarna Inspire 400 är istället särskilt utvecklade för iPhone och har en 3-knapps-kontroll med musik-, samtal-, volym- och röststyrning.

Oavsett om det gäller en powerwalk, en 5-kilometersrunda eller ett marathonlopp kan musik och podcasts vara ett perfekt medel för att hålla motivationen uppe när det blir lite tufft. Lägg till bra löparskor, ett par sköna tights, hörlurar med en bra spellista och njut av vårvädret på löparturen!

Annons