Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Ny monteringsfärdig läktare gynnar småklubbar

Martinssons fotbollsläktare LS 240p
Martinssons fotbollsläktare LS 240p
Publicerad av
Rikard Aberg - 19 mar 2015

Martinsons har tagit fram en monteringsfärdig fotbollsläktare för klubbar i divisionerna under Allsvenskan och Superettan. Den färdiga och prissatta produkten, som går under namnet Martinsons fotbollsläktare LS 240p, rymmer 240 platser och är utvecklad för att göra det enklare och mer ekonomiskt för ideella föreningar att bygga läktare.

– För en ideell förening är läktare en lika viktig som stor investering. Därför har vi utvecklat en färdig och specialanpassad läktare som gör det både enkelt och ekonomiskt förmånligt för klubben. För att sänka kostnaden ytterligare kan klubben dessutom välja att montera delar av läktaren själv, säger Joakim Gustafsson, försäljningsingenjör med ansvar för läktare på Martinsons.

Enkelt och snabbt

Martinsons fotbollsläktare LS 240p rymmer 240 åskådare. Produkten består av ett stomsystem i limträ med en stabiliserande ram och ett åssystem för takplåten. Invändigt används plansteg och sättsteg i limträ som bärs av balkar i limträ. Läktaren levereras komplett till kunden och inkluderar material, frakt och hel- eller delmontage

– Eftersom läktaren är en färdig produkt slipper kunden bekymra sig om kostnader för ritningar och övrig projektering. Förutom betydligt kortare leveranstider blir det också mycket enklare för klubben, hela vägen från beställning till färdig läktare på plats. Eftersom allt som ingår i leveransen är prissatt och klart från början har kunden hela tiden full kontroll på ekonomin, säger Joakim Gustafsson.

Klimatmässiga fördelar

Förutom enkelheten och de ekonomiska fördelarna är klimatfrågan också viktig i sammanhanget. Trä är det byggmaterial som kräver minst energi vid framställningen och binder dessutom koldioxid under hela sin livslängd.

– Dessutom uppfyller limträ brandskyddskraven väldigt bra. En bonus är att limträet bidrar till en trevlig läktarmiljö med fin akustik, säger Joakim Gustafsson.

Annons