Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

IFK Göteborg lägger hybridgräs på Kamratgården

Foto: IFK Göteborg
Foto: IFK Göteborg
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 16 sep 2016

Nu står det klart att IFK Göteborg lägger hybridgräs på Kamratgården. Man har redan påbörjat arbetet med det nya underlaget och enligt planerna ska ska Blåvitt börja träna på den nylagda planen redan till våren 2017.

– IFK Göteborg har en ambition och vision att alltid ligga i framkant då det handlar om utveckling av elitfotboll och det här är en oerhört viktig del att kunna tillföra vår redan befintliga kompetens. Vi är stolta över att vara den första föreningen på elitnivå som tar det här steget och är övertygade om att det kommer att betyda mycket för våra spelares fortsatta utveckling, säger IFK:s Sportchef, Mats Gren i ett pressmeddelande.

 

 GT skrev tidigare skrivit om IFK Göteborgs ambitioner att lägga en hybridgräsmatta på sin träningsanläggning, då var det fortfarande en ekonomisk fråga om de skulle bli av eller inte. Att anlägga en hybridplan kan kosta mellan 5-6 miljoner kronor, beroende på hur stor ytan är. IFK Göteborg har fått stöd från flera partners.

– Vi är oerhört tacksamma för den ekonomiska hjälp vi fått av ett antal aktörer, säger Mats Gren i ett pressmeddelande.

 

Hybridgräs är ett relativt nytt underlag där man lägger en konstgräsmatta under en vanlig gräsmatta. Föreningen Svensk elitfotboll beslutade nyligen att en utredning ska göras om det nya gräset.

– Det handlar inte om att ersätta konstgräs utan att förbättra naturgräs. Med den här metoden går det att tidigarelägga och förlänga säsongen på sin gräsplan. Underlaget blir också starkare och tåligare, säger Thomas Wernerson på Gårda.

Arbetet på Kamratgården är redan igång. Om 5–6 veckor ska grundarbetet vara klart och hybridplanen redo att sås. Det är huvudleverantören Mixto och som tillsammans med GML Sport kommer att sköta färdigställandet av arbetet på Kamratgården.

 

 

Annons